Ungeaktiviteter fejrer sommeren 7. juni

Når Kvarterhuset og en række samarbejdspartnere med fokus på unge fra Amager inviterer til sommerfejring på Prags Boulevard onsdag 7. juni, er det en af de dage, hvor Amager viser sig fra sin absolut bedste side

Af Vincent Byakika, Amagerplanen

Mens du læser disse linjer, er der mange, som går og forbereder sig til, at der atter skal være Sommerfejring på Prags Boulevard den 7. juni. Det er både børn, optrædende, kommunalt ansatte og foreningsfrivillige, der i fuld gang med deres forberedelser til dagen. Her kommer beboerne omkring Prags Boulevard og i Holmbladsgadekvarteret til at opleve en onsdag eftermiddag, hvor der er musik, aktiviteter, sport, dans, sang, mad og meget andet i Prags Have.

- Det er så fedt at indtage Prags Boulevard og gøre det til et fedt rum med fællesskab sådan en dag. Det er alle mulige foreninger, forvaltninger børn og unge, skoler og alle mulige andre på tværs af hinanden, som samles i en hvirvelvind af hygge, siger Clifford James, pædagog i Buret i Holmbladsgade-kvarteret, og som har haft sin faste gang på Prags boulevard med kvarterets unge i over 20 år.

Sommerfejringen opstod som et forsøg sidste sommer, da medarbejderne fra Prismen, Kvarterhuset, Amagerplanen, Buret og flere andre steder satte sig sammen. Der måtte være en bedre måde at fremvise alle de nærmest utallige aktiviteter, der er til unge mellem 10 og 16 år, var grundtanken.

Alting summer bare, lige meget hvor man er. Fællesskabet er jo bare super sådan en dag
Clifford James
pædagog

Viser muligheder for de unge

En af grundtankerne bag fejringen er netop at dyrke samarbejdet på tværs, og at skabe opmærksomhed om foreningerne i området, så de kan vise, hvad de kan.

- Men vi åbner for hele lokalområdet og laver en fejring, og det synes jeg faktisk i endnu højere grad kan noget, siger Clifford James.

Når det er sagt, er det forhåbentligt børnene, som får mest ud af dagen, når de har holdt en fest og haft det sjovt, fordi de er blev introduceret til nogle aktiviteter, som de ikke vidste, de ville have det sjovt med.

- Dagen har også den fordel, at fejringen engagerer børnene og de unge og gør dem opmærksomme på fritidstilbuddene i lokalområdet, og det er et kæmpe plus. Det er også fedt, at vi kan få lov til at formidle, at det er muligt at få kontingentstøtte. Alt går hånd i hånd den dag, siger Clifford James.

Sammen med planlægningsgruppen har han nærmest en fornemmelse af, at man som arrangør bliver også helt høj af at se alle de mennesker, som normalt ikke mødes blive sat sammen.

- Alting summer bare, lige meget hvor man er. Fællesskabet er jo bare super sådan en dag, fastslår Clifford James.

Arrangementet bliver afholdt i et samarbejde mellem Prismen, Fritidscenter Nordøst, SSP, Kvarterhuset og Amagerplanen og er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Se en video fra sidste års sommerfejring her.

Program, Prags Boulevard 7. juni

15.30-17: Krea-workshop med Maria Lau Krogh

15.30-17: Byggeworkshop med 'Genlivet'

15.30-18: Henna med Sadiyo

15.30-18.30: Amager Boxing Club

15.30-18.30: Fodbold, Buret

15.30-18.30: Mal din egen fantasifigur med Dirk Natorp, Børnekulturhus Ama'r

16.15-16.30: Dans med Global Kidz

16-18.30: Goblinens Garage med Dungeon 64

17-18.30: Danseshow med All in One, sang med Hanaan og musik

I tilfælde af dårligt vejr rykker arrangementet indenfor i Prismen