Stort at udstille for første gang

Issa Mikkelsen udstillede i Kvarterhuset i juni og vil nu forsøge at få sin kunst videre ud

Det kan være svært for unge, uprøvede kunstnere at få foden indenfor i den danske kunstverden. 20-årige Issa Mikkelsen var derfor glad for at få mulighed for at udstille sine billeder i Kvarterhuset i begyndelsen af sommerferien.

”Det var megastort at se mine værker på en udstilling for første gang. Min mormor og min moster er også kunstnere og har begge udstillet, så det føltes lidt som at gå i deres fodspor”, siger Issa.

Udstillingen var et resultat af et kunstforløb for anbragte unge på Hybelinstitutionen i foråret 2023. De unge arbejdede med bl.a. maleri og porcelænsmaling med inspiration og vejledning fra billedkunstner Mette Wille. Otte unge udstillede deres værker i Kvarterhuset i juni.

”Jeg syntes, det var fedt at sidde sammen og lave værker med nogle andre, der havde lidt samme baggrund og døjer med de samme udfordringer som mig. Og ikke mindst var fælles om passionen for kunst”, siger Issa.

Issa arbejder med mange former for kunst. Hun tegner digitalt, hækler, syr, laver collager, tegner ´håndholdt´, maler og laver mixed media.

”Jeg har altid været meget kreativ. Har tegnet, klippet og lavet collager, siden jeg var helt lille. Engang lavede jeg også min egen fastelavnstønde og et hjemmelavet robotkostume”.

Issa vil nu forsøge at sammensætte en portfolio, som hun kan præsentere for gallerister og andre interesserede.

Desuden kan hendes værker ses på bl.a. Instagram på adressen Tgn.o.b.art. Besøg Issas instagram her