Plant et frø og gør byen grønnere

Hos Fælles Frø kan du hente frø, som kan sås rundt omkring i byen eller derhjemme - flere af Amagers kulturhuse er med, blandt andet Kvarterhuset.
Video Url

Fælles Frø er en frøbank for københavnerne. I banken kan du finde seks forskellige frø-arter, som har hjemme i den danske natur – og som har været det i mange tusinde år. Det kaldes også for hjemmehørende frø. Frøene er nøje udvalgt som gode bidrag til byens insekter, bier og mennesker. Du kan læse mere om arterne i Kvarterhusets frøbank.

Fotograf
Jacob Schneider

Hos Fælles Frøs frøbanker kan du hente frø, som kan plantes rundt om i byens hjørner og sprækker, i din gård eller på din altan. Husk at passe dem.

Når frøene er vokset til planter, og planterne er begyndt at visne, er det tid til at høste de nye frø og aflevere dem igen i en Fælles Frø frøbank.

Ved at følge planten fra frø til høst kan du opleve plantens forskellige stadier, hvordan den ændrer sig og hvilke forskellige insekter den får besøg af. På den måde kan vi både sprede viden om planterne til alle københavnere og sprede en masse frø.

 

Du kan finde Fælles Frøs frøbanker her:

Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3

Børnekulturhus Ama'r, Øresundsvej 8

Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18

Hørgårdens Nærgenbrugsstation, Brydes Alle 60A

.. Og snart også her:

Prismen, Holmbladsgade 71 

Multihallen, Jenagade 21

Fælles Frø frøbanker er udtænkt og bygget af TinkerTank og har modtaget støtte fra Københavns Kommunes Biodiversitetspulje.