Nyt makkerpar i bydelen: Åbenhed og et fælles blik
Af Jacob Schneider, journalist
I oktober trådte Lars 'Lunde' Ljungberg ind i som ny bydelsleder for Kultur- og Fritid Amager Øst. Sammen med Vibeke 'Søs' Nielsen skal han fremadrettet tegne den kommunale linje for Amager Østs mange kulturhuse, biblioteker og idrætsanlæg.
"Jeg søgte faktisk meget bevidst mod Amager. Der er det her bindeled mellem København og det mere lokale. Diversiteten, menneskene og mulighederne. Når man går ud ad døren, så er alle slags mennesker til stede: Nybyggeri med tilflytning, byudvikling og så den gamle, garvede kerne med historikken. Det skal bindes sammen,” siger Lunde, som du måske kan få et glimt af i kvarteret på rulleskøjter fra Prags Boulevard og hele vejen til strandstation 5 - eller når han skal have en dukkert undervejs.
Øen i byen
Som bydelsleder får Lunde personaleansvar for idræt og biblioteker, mens Søs er kulturfaglig leder for kultur og musik. Søs har boet på Amager og arbejdet med det lokale kulturliv siden kvarterløftet i Holmbladsgade. Hun fortæller:
”Vi kommer med et fælles blik på bydelen. Som lokale kulturinstitutioner skal vi arbejde med den politisk bestemte kultur- og fritidspolitik og oversætte den til de lokale forhold. Amager Øst er jo vores lille landsby.”
Lunde tager over:
"Ja netop, Vi skal som lokal bydelsledelse understøtte og styrke hele byens rytme. Vi skal derfor være åbne og nysgerrige på, hvad der rører sig i hele byen og så bringe det i spil her på øen.”
Kultur- og Fritidspolitikken 2023-2026 indeholder seks fokusområder. Søs fortæller:
"Vi skal bl.a. stille os spørgsmålene: Hvordan gør vi det bedre for de oversete, de ældre, for talenterne, de unge? Det kommer der planer for det hele, og det er dem, vi skal oversætte sammen med borgere og medarbejdere. Det er folks fritidsliv, det handler om: Foreninger, biblioteker, kulturhuse, spillesteder, som skal give folk de bedste muligheder.”
Initiativ og engagement
Lunde fortsætter:
”Ja, kan vi være et bindeled, som skaber rum for menneskene i bydelen, så er vi kommet langt. Vi søger hele tiden det gode møde i de oplevelser og aktiviteter vi bidrager til i hele bydelen. Vi vil arbejde hårdt for, at den gode udvikling og vækst, der for eksempel er i gang på Kløvermarken og andre gode steder, fortsætter inden for de rammer, vi nu har.”
Søs understreger:
”Vi har en virkelig god flok medarbejdere, der gør alt for at finde de bedste løsninger, når folk henvender sig: Om det er plads til en stor kulturbegivenhed, en yoga-forening eller en håndboldklub. Eller noget helt fjerde."
Lunde istemmer:
”Ja. Jeg har kun mødt initiativ og engagement til at møde vores borgere og foreninger med en åbenhed på, hvordan vi som kommunal aktør spiller bedst sammen med bydelen.”
Det nye makkerpar er enige om, at de er kommet godt fra start:
"Vi går op i, at vi i vores arbejde stiller os selv og hinanden de svære spørgsmål på en nysgerrig og ordentlig måde. Når det så er sagt, så er vi kun lige startet som ledelsesteam, nu skal vi gå distancen,” slutter de.
Lunde er oprindelig uddannet fra Biblioteksskolen på Birketinget. Søs er uddannet fra Odense Universitet.
Læs mere om de nye tiltag og visioner for Amager Øst først i det nye år.
Læs mere om kultur- og fritidspolitikken her.