En hvirvelvind af hygge

Sommerfejring på Prags Boulevard viste aktiviteterne i området frem til gavn for både børn, forældre og foreninger

Af Vincent Byakika

Prags Boulevard blev forvandlet til en livlig og festlig oase den 7. juni, da Sommerfejring på Prags Boulevard fandt sted med en imponerende opvisning af fællesskab og aktiviteter. Både unge, optrædende, kommunale medarbejdere og frivillige fra forskellige foreninger havde i dagevis arbejdet på at gøre dagen uforglemmelig. Beboerne i området omkring Prags Boulevard og Holmbladsgade-kvarteret fik mulighed for at opleve en onsdag eftermiddag fyldt med musik, sport, dans, mad og meget mere i det charmerende Prags Have.

Kristoffer Enggaard, en engageret lærer på Skolen på Amagerbro og beboer på Holmbladsgade, reflekterede efterfølgende over begivenheden:

- Jeg synes, det er fedt at se, hvordan vi kan være sammen her i området på en anden måde og vise os frem med nogle af de ting, vi kan. Det gælder både skolen, klubben, kommunen, Prismen og de forskellige organisationer, der er i området.

Kristoffer Enggaard, der også underviser i 8. klasse på skolen og dermed børn i målgruppen, delte sin tro på, at også børnenes forældre kunne drage værdifulde erfaringer ved at deltage i sommerfejringen.

- De ser nogle fællesskaber på en anden måde og ser deres børn på en anden måde. Der er nogle af deres klassekammerater, der har optrådt med dans og sang. Det er godt, at vi dyrker fællesskabet i området, og at vi viser, at vi passer på området. Det er en god tradition, og jeg synes, at vi skal holde fast i og prioritere den, bemærkede han.

Fotograf
Vincent Byakika

En ny tradition

Sommerfejringen blev en realitet som et forsøg i sommeren 2022 som reaktion på pandemien. Medarbejdere fra Prismen, Kvarterhuset, Amagerplanen, Buret og andre lokale steder omkring Amagerbro og Sundby samledes for at skabe en bedre måde at præsentere de utallige aktiviteter, der er tilgængelige for unge mellem 10 og 16 år.

Arrangementet blev til i samarbejde mellem Prismen, Fritidscenter Nordøst, SSP, Kvarterhuset og Amagerplanen med støtte fra Amager Øst Lokaludvalg. Det havde til formål at fremme samarbejde på tværs af forskellige organisationer og opmuntre til opmærksomhed omkring lokalområdets foreninger og deres muligheder.

Clifford James, en erfaren pædagog fra Buret i Holmbladsgade-kvarteret, udtrykte sin glæde over arrangementet og dets betydning for området:

- Det er så fedt at indtage Prags Boulevard og gøre det til et fedt rum med fællesskab sådan en dag. Det er alle mulige foreninger, forvaltninger, børn og unge, skoler og alle mulige andre på tværs af hinanden, som samles i en hvirvelvind af hygge.

Sommerfejringen skulle ikke blot vise de unge mulighederne for aktiviteter, men dagen understregede også vigtigheden af fællesskab i området. Som Clifford James udtrykte det:

- Alting summer bare, lige meget hvor man er. Fællesskabet er jo super sådan en dag på Amager. Arrangørerne håber på, at den positive indflydelse på børnene og de unges liv vil fortsætte ved at udforske nye aktiviteter og værdsætte lokalområdets ressourcer.

Fotograf
Vincent Byakika
Fotograf
Jacob Schneider
Fotograf
Jacob Schneider