Musiktorvet ved Amager Kulturpunkt

Musiktorvet; skueplads for kreativ mangfoldighed.

Musiktorvet er pladsen foran Amager Kulturpunkt på Øresundsvej 6. Pladsen bliver både brugt til fri leg, afslapning, skøre kreative indfald samt forskellige planlagte kulturelle events og koncerter. Musiktorvet er et udtryk for vores mangfoldighed, da det samler alle huse under samme tag: Amager Bio, BETA, Huset, Børnekulturhus Ama’r og Loftet. Ydermere vil området blive brugt af vores naboer: Musikforeningen RUSK, ZeBU – scenekunst for børn og unge, Media Sound Studios samt børneinstitutionen Galaxen. Vi favner således bredt og giver kulturen på Amager et samlingspunkt med alt fra rekreative områder og scenekunst til loppemarkeder og torvedage – en kreativ legeplads centralt på Amager.

Torvet er endvidere tænkt som et æstetisk og funktionelt hele med mange fine detaljer – bl.a. Lydkunst på Musiktorvet af Hans Sydow – som man kan høre fra indbyggede højttalere forskellige steder på pladsen (Bliv klogere på værket her: http://seismograf.org/interview/lydkunsten-er-blevet-voksen).

Aktiviteter

Pladsen har bl.a. også lagt grund til forskellige mini-musikfestivaler såsom Dirty Days of Summer og 1-Day Hardcore Showdown i samarbejde med Amager Bio og BETA.

Der arrangeres ligeledes Lørdage på Musiktorvet, som er en hyggelig dag med loppemarked, musik og underholdning. Dagene bliver arrangeret af en gruppe frivillige borgere, Torvelauget, i samarbejde med os. Har du nogle tips og ideer, eller vil du gerne være en del af Torvelauget, kan du kontakte Eva Rehling på: GN1G@kff.kk.dk

Visionen bag

Christianshavn, Indre København og brokvarterne har alle masser af attraktioner og kulturelle oplevelser at byde på, hvor Amager altid har haltet bagefter – på en solskinsdag kan man selvfølgelig nyde vejret på Amager Strandpark eller Islandsbrygge, men hvad hvis vejret ikke er til at lege strandløve eller strandsild?

Vi sigter på at skabe rammerne og samle et mangfoldigt kulturliv på Amager under et og samme tag – bogstaveligt talt, da den endelige vision er et overdækket torv. Målet er, at folk skal tage til Amager for andet end at tage på arbejde og ikke kun se Amager som "Lorteøen", men også som et fristed, hvor begreber som forskellighed, fleksibilitet, mod, sanser, åbenhed og mangfoldighed går hånd i hånd – begreber i Musiktorvets ånd.

På trods af navnet, Musiktorvet, vil vi ikke kun byde på musik, men på en bred palet af kulturelle begivenheder – vi vil være et kulturelt kraftcenter i hjertet af Amager!

Med Musiktorvet ser vi også en mulighed i at skabe vækst fremadrettet, da vores ide gerne skulle lokke innovative iværksættere og kreative ildsjæle til Amager.

Så alt i alt er vores vision at få Amager på det kulturelle københavnske landkort og skabe oplevelser for alle.